Vinduer


VINDUER I TRÆ

Et vindue i træ er et vindue med træ på begge sider af, altså både ud- og indvendigt. Fordelen ved et trævindue er, at det er med til at skabe et sundt indeklima. Det kan det fordi, at træ har en egenskab der absorberer og afgiver fugt afhængig af de daglige vekslinger der er i huset.

Samtidigt giver et vindue af træ et autentisk udtryk, både inde og ude.
Træ er et materiale der er naturligt og levende, hvilket medvirker trævinduer i mange tilfælde er unikke på hver sin måde.

For at lave trævinduer af højeste mulige kvalitet og med længst mulige levetid, er det nødvendigt at producerer vinduerne af træ, med en kerneandel på minimum 90%.
Kerneandel er den del af træet der er kernetræ, altså noget af det inderste af et træ.
Kernetræ har nemlig det naturlige stof der hedder Pinosylvin, hvilket er et bakterie- og svampedræbende stof. Når dette kernetræ bruges til at producere vinduer i træ, er du altså bedre beskyttet mod råd og svampeangreb, end vinduer i træ der er produceret af en dårligere kvalitet træ.

Vinduer i træ er i langt de fleste tilfælde produceret af træ der er scannet for knaster, herefter er det skåret op for at fjerne knaster og til sidst sat sammen igen med stærke fingersamlinger. Det betyder, at når du køber vinduer i træ, vil du kunne risikere at have knaster i dine vinduer. Det sikrer høj kvalitet og længere levetid.

Der er mange fordele ved at fjerne knaster i træet, før vinduerne kommer i produktion.
En af de væsentligste fordele er at man undgår knaster der inden for en kort periode begynder at svede harpiks – som ville give grimme gule skjolder og pletter.
Det ses også ofte på gammelt tørt træ, at knaster falder ud af træet og dermed giver huller.
Dette må ikke ske i vinduer, derfor fjernes knaster fra træet.

Der ses jævnligt eksempler på vinduer der er over 100 år gamle, og disse er altid af kernetræ. Det betyder også, at det ikke er nyt at lave vinduer af kernetræ, men håndværkstradition der sikrer høj kvalitet.

Danske producenter overholder i langt de fleste tilfælde en kerneandel på minimum 90%.

Se vinduer i træ her

VINDUER I TRÆ/ALU

Træ/alu vinduer kombinerer det bedste fra to verdener. Indvendigt får du en flot og naturlig fyrretræsoverflade og udvendigt en både smuk og praktisk finish i pulverlakeret aluminium, som kræver et minimum af vedligeholdelse.

På ydersiden er vinduet nærmest vedligeholdelsesfrit med en kappe af vejrbestandigt aluminium.

Se vinduer i træ/alu her

VINDUER I PLAST

Det er svært at se forskel på moderne vinduer i plast og vinduer i træ - og derfor er det forståeligt, at nogle foretrækker plast, da det er en billigere løsning. Samtidig slipper du for at skulle male den udvendige del af vinduet og så er de ekstremt modstandsdygtige.

Plast er som nævnt en billigere løsning, det er det helt simpelt fordi plast er billigere i produktion. En anden fordel ved vinduer i plast er, at plast ikke kan rådne uanset hvor gammelt det bliver. Nogen mener at plastvinduer kan holde for evigt.

VINDUER I MAHOGNI

Mahogni er en ædel træsort, som har et højt naturligt indhold af olie og salt, og er imprægneret fra naturens side. Dette bidrager til en lang holdbarhed. Deres varme farve giver en glimrende kontrast til nybyggerier med lyse rum.

Se vinduer i mahogni her

Kunne du ikke finde det rigtige mål?