Topstyrede vinduer

Mål: 162,1 x 40
Materiale: Fyrretræ

3.500,00 DKK
-36%

Mål: 120 x 204,6
Materiale: Træ/Alu

3.500,00 DKK

Mål: 51 x 185
Materiale: Træ/Alu

3.500,00 DKK

Mål: 129x129
Materiale: Plastic

-17%

Mål: 117 x 107
Materiale: Fyrretræ

2.500,00 DKK

Mål: 85 x 137,2
Materiale: Fyrretræ

2.500,00 DKK
-11%

Mål: 158,8 x 92
Materiale: Fyrretræ

2.500,00 DKK
-50%

Mål: 122,6 x 155
Materiale: Træ/Alu

2.500,00 DKK
-17%

Mål: 123 x 148
Materiale: Træ/Alu

2.500,00 DKK

Mål: 84,3 x 122,5
Materiale: Træ/Alu

2.500,00 DKK

Mål: 35 x 118,5
Materiale: Træ/Alu

2.500,00 DKK
-17%

Mål: 130,8 x 130,8
Materiale: Fyrretræ

2.500,00 DKK

TOPSTYRET VINDUE

Et topstyret vindue er, hvad man vil kalde, en moderne udgave af et tophængt vindue og har i stort omfang afløst disse. I et topstyret vindue er beslaget skjult mellem ramme og karm som giver et enkelt udtryk

Ved åbning af et topstyret vindue udskydes rammens nederste del, mens den øverste del glider med ned og skaber et mellemrum i toppen - på denne måde kan du opnå en særdeles god og effektiv udluftning og bidrage til et sundt indeklima.

Topstyrede vinduer, med sit, ofte, elegante og moderne design, egner sig især godt til nyere etplans byggerier eller modernisering af eksisterende etplans byggerier. Topstyrede vinduer kan naturligvis godt bruges på alle etager, men pga. åbningen, kan det være svært at gøre vinduet rent på ydersiden, medmindre det er nemt at komme til udefra. 

Topstyrede vinduer er generelt stærke vinduer der kan holde til en del og egner sig derfor meget godt til boligtyper og familier hvor der ofte luftes ud. Det er nemt og hurtigt at åbne et topstyret vindue, hvilket også er praktisk når der ofte luftes ud. 

Perfekt til badeværelset

På badeværelset hvor der ofte er fugtigt, er det vigtigt at der jævnligt luftes ud.
Til dette er det oplagt med et vindue der kan holde til at blive åbnet og lukket mange gange, og som samtidigt er nemt at åbne og lukke.

Vinduet åbner både i bunden og i toppen, hvilket giver en effektiv udluftning, og det er godt fordi det bibeholder et sundt indeklima i særligt udsatte rum.

Alsidigt, moderne og praktisk vindue

Udover badeværelset er topstyrede vinduer også populært til ethvert andet rum. Blandt andet fordi at topstyrede vinduer både er moderne i design og med skjulte beslag. Samtidig med at det er et pænt og moderne design, så er det også praktisk, idet at de har trinløs åbning og nemt åbnes med et paskvilgreb, der er monteret i midten af bundrammen.

Den justerbare friktionsbremse tillader delvis placering af rammen i en vilkårlig åbningsstilling. 

Forskellen på topstyret og tophængt vindue

En af de store forskelle på topstyrede og tophængte vinduer er, at beslagene er skjulte på det topstyret vindue, mens at tophængte vinduer har synlige hængsler i toprammen. Tophængte vinduer er hængslet i toppen med varmgalvaniserede hængsler. 

En anden forskel er, at der er bedre udluftning på et topstyret vindue kontra et tophængt vindue, fordi at toprammen på et topstyret vindue glider med ned ved åbning. Toprammen bliver i samme position på et tophængt vindue. Hvilket med andre ord betyder, at der med et topstyret vindue også er udluftning i toppen af vinduet. 

Et tophængt vindue betjenes ofte med anverfer, dog er de blevet populære med paskvilgreb. Dette gør, at det ikke er muligt at placere vinduet i en vilkårlig åbningsposition. Det vil sige, der er bestemte trin at et tophængt vindue kan åbnes i, hvorimod at i et topstyret vindue, kan du ved hjælp af den justerbare friktionsbremse, sætte vinduet i nøjagtigt den åbningsposition du ønsker.

Fordele ved et topstyret vindue:

  • Populært valg til alle rum
  • Mest populære i moderne boligbyggerier
  • Enkelt moderne design
  • Nem og trinløs åbning
  • Effektiv udluftning
  • Skjulte beslag
  • Idéelt til badeværelser

Ulemper ved et topstyret vindue:

  • Besværligt at gøre rent udvendigt, hvis vinduet ikke er i stueetage.