Sidehængte vinduer

Mål: 88 x 98
Materiale: Træ/Alu

2.500,00 DKK

Mål: 78 x 118,3
Materiale: Fyrretræ

2.000,00 DKK

Mål: 51 x 185
Materiale: Fyrretræ

2.000,00 DKK

Mål: 55x184,5
Materiale: Træ/Alu

2.000,00 DKK

Mål: 121x100,1
Materiale: Plastic

Mål: 60,2x60
Materiale: Plastic

Mål: 59x59
Materiale: Fyrretræ


Sidehængt vindue

Et sidehængt vindue er et typisk valg når danskerne køber vinduer - og forståeligt nok. Sidehængte vinduer indeholder nemlig en lang række fordele.

Vinduet består af én rude pr. fag med hængsling i siden. Det betjenes med anverfer eller paskvilgreb i rammens lukkeside. Grebene kan placeres enten i midten eller top og bund af rammen.

Som standard findes sidehængte vinduer med et til fire fag, men nogle producenter kan lave flere fag.

Når du åbner vinduet, kan det sammenlignes lidt med at åbne en dør, da du åbner vinduet ud - enten mod højre eller venstre. Nogle sidehængte vinduer produceres med en grebsbetjent bremse, som giver en trinløs betjening, med mulighed for at fastholde vinduet i en vilkårlig position.

Et sidehængt vindue kan åbnes op til 90 grader og er ekstremt effektive når der skal luftes ud i hjemmet. Når rammen åbnes leder det den friske luft ind, hvilket resulterer i et friskt indeklima.

Hvis du har særligt udsatte værelser eller rum, hvor frisk luft er essentielt, er dette en rigtig god løsning!

Sidehængte vinduer er på samme måde, som dannebrogsvinduer, velegnet som en redningsåbning, hvor du kan åbne posten og få så stor en udgang som muligt, hvis uheldet skulle være ude.

Den meget tætte lukning i et sidehængt vindue forhindrer, at luft trænger i mellem vinduet og rammer - hvilket bidrager til et lavt energiforbrug og hjælper med at leve op til de nye byggestandarder.

Denne lukning bidrager også til et sikkert hjem! Det gør det utroligt svært for ubudne gæster at komme ind i gennem dine vinduer grundet den smalle plads udvendigt.

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer hører ind under sidehængte vinduer, hvor den egentlige forskel er sprosserne i et bondehusvindue.

Bondehusvinduet er på samme måde hængslet, med synlige udvendige hængsler, i rammens sider og betjenes med anverfer eller paskvilgreb.

At der ingen sprosser er i et sidehængt vinduer bidrager til at lade så meget sollys, som muligt, trænge igennem vinduet.